top of page


Februari var en fullspäckad månad. Som vanligt medverkade jag i TV-programmet Go'kväll från Umeå där jag tipsade om film och tv. Det är alltid lika kul att vara med.


Måste säga att programmets makeupartist, Julia Säfsten, är helt fantastisk. Det vore en dröm om jag alltid såg så snygg ut som hon får mig att göra.



Jag reser ganska ofta till Stockholm för att medverka på olika styrelsemöten, men en av resorna till huvudstaden var för att jag blev inbjuden att tala på Advokatfirman Roschiers årliga evenemang - House of Many Voices. Jag var en av många talare och min mini-föreläsning handlade om norra Sverige och vad som krävs för att vi ska lyckas med den gröna omställningen här. Jag pratade i ett varmt, fullpackat konferensrum med intresserade åhörare, och senare hade jag ett kort eftersamtal med dem. Det var så spännande.


Jag lyckades också själv lyssna på två av föredragen innan det var dags för lite mat; Anna Takanen, före detta teaterchef på Göteborgs Stadsteater och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, samt Hanaholmens VD, den enastående Gunvor Kronman. Vilka kompetenta kvinnor vi har i Norden. Det var en oerhört intressant och givande kväll.




Vid ett annat besök i Stockholm möttes jag upp med min gamla klasskamrat och författare Susanne Hydén, samt min vän och kollega, artisten och skådespelaren Kayode "Kayo" Shekoni. Susanne hade tagit med oss på en bokrelease för författaren Cecile Östbys nya roman. Det var spännande att ta del av en helt ny värld för mig - förlagsvärlden.


En dröm jag har är att en dag skriva en bok. Det här kanske var det första steget!




Under februari hade jag också äran att vara moderator på Ukraine Vision 2024, ett evenemang som syftar till att belysa Ukrainas rika kulturarv och de utmaningar som kulturen och kulturarbetare i Ukraina står inför just nu. Det var många starka samtal.


Det är omöjligt att försöka förstå hur det är att befinna sig mitt i ett brinnande krig eller att ha flytt med bara det mest nödvändiga medan ens partner är kvar och strider vid fronten. Måtte vi i Sverige, Norden och övriga Europa fortsätta att stötta Ukraina i deras kamp.


Slava Ukraina!



Som ett under lyckades jag få biljetter till gatukonstnärens Banksys utställning den allra sista dagen. Det känns som att jag blev en bättre människa för att ha sett denna utställning!




Banksy är en brittisk konstnär känd för sina satiriska och subversiva graffitimålningar som görs i en distinkt stencilstil. Ofta är hans verk politiska eller sociala kommentarer som han målar på toaletter, gator, väggar, gatuskyltar och broar, från början i sin hemstad Bristol, men numera i städer runt om i världen. Banksys identitet har hittills hållits hemlig och ingen vet vem som döljer sig bakom pseudonymen.




Banksys konstverk är ofta satiriska och fokuserar på politik, kultur och etik. Hans verk säljs för miljoner när han tillåter det, oftast som reproduktioner. Hans konst kan ofta ses även i krigszoner, som de han anonymt skapade i Kiev.




Februari är också Pride-månaden i Skellefteå. Det kändes bra att delta i ett stort och långt tåg av människor som står upp för att alla ska få älska vem de vill!


Everybody say Love!




Uppdaterat: 15 jan.





Det nya året rivstartade med en riktig köldknäpp! Köldrekordet slogs i Jokkmokks kommun där temperaturen mättes till -43,6 grader, men även i Västerbotten har det varit riktigt kallt. I Innansjön var det häromdagen -29 grader på dagen och -32 grader på kvällen. Min hund Leo tycker inte att det är kul att gå ut.





Annars brukar jag inleda det nya året med att skapa mål för hur jag vill/hoppas att året ska bli. Därför gjorde jag en s.k. "visionboard" som ska fungera lite som en mental kompass för allt roligt jag vill uppleva under 2024. Detta är också sommaren då jag fyller (ofattbara) 60 år, så det är mycket som måste fixas i huset inför familjens besök från olika håll i världen.




Fick också besked om ett möjligt samarbete kring ett än så länge hemligt projekt. Det är så roligt att en person som jag länge respekterat och vars arbete jag beundrar har hört av sig och sagt att hen gärna vill jobba med mig på detta projekt. Berättar mer inom kort!"


Uppdaterat: 14 nov. 2023

Deltog på SKR:s (Sveriges Kommuner och Regioners) årliga kulturkonferens, i år förlagd till Skellefteå och Sara Kulturhus. Så roligt att träffa gamla kollegor och vänner jag inte sett på år och dar!



I sista ögonblicket blev jag tillfrågad om jag kunde leda en workshop pga sjukdom. Jag sa ja och satte mig snabbt in i ämnet som skulle diskuteras och la upp lite tankar och idéer. Workshopen gick jättebra, liksom hela konferensen. Flera givande föreläsningar, men de två jag bär med mig är de som Konstnärsnämnden varit med om att möjliggöra.


Dels Radical Love – care as resistance (Radikal kärlek: omsorg som motstånd) en programserien som utforskar omsorgspraktiker inom konstnärliga och aktivistiska, queer- och BIPOC-gemenskaper och dels föreläsningen om Moskosel Creative Lab en samling konstnärer från hela världen som arbetar med olika projekt i lilla Moskosel i Arvidsjaurs kommun. Det var helt otroligt att höra en av grundarna berätta om vad som sker däruppe i Norrbotten!


Måste verkligen resa dit!


I övrigt var konferensen supertrevlig!


bottom of page