top of page
woman in green jacket

Styrelseledamot Konstnärsnämnden

Styrelseledamot Stockholms Konstnärliga Högskolan

Om mig

Jag är född i Göteborg av en svensk mamma och en pappa från Ghana. 

Efter min utbildning till skådespelare på Göteborgs Scenskola flyttade jag till Stockholm där jag bland annat arbetade på Stockholms Stadsteater och Dramaten. Jag har haft förmånen att ha en underbar karriär och har gjort både TV, film, radio, teater och krogshow.

Senare i livet började jag även regissera och under nio år var jag vd på en länsteater. Det sistnämnda förde mig till Västerbotten och här har jag förblivit! Aldrig hade jag väl trott att jag som urtypiskstorstadsbo skulle bosätta mig i en liten by på landet, men livet blir ju som bekant sällan som man tror. Oftare blir det mycket mer roligt och spännande.

Som vd hade jag som uppdrag att modernisera organisationen, och jag är stolt över den förändringsresa vi genomgick. Förändringar som gjorde att vi bland annat lyckades öka vår biljettförsäljning med 16% och stärka vår finansiering med externa partners med hela 40%. Det var en oerhört rolig och givande tid och mina erfarenheter från perioden som vd gjorde att jag senare började intressera mig för att coacha andra i liknande situationer. Att få stötta andra chefer i deras ledarskap är något jag funnit oerhört givande. 

Som kulturutövare har jag en mer än 30 årig passion för teater och kultur, men också för kulturpolitik och samhällsfrågor i stort. Jag tror på kulturens kraft och betydelse i ett demokratiskt samhälle. Det är genom kultur, kreativitet och mångfald som vi människor utvecklas och som samhällen växer och blomstrar!

bottom of page